De grønne spirer

2017

 

Fritidsrådets

De grønne spirer.

www.groennespirer.dk

 

Om Grønne Spirer

Grønne Spirer er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for børneinstitutioner og private pasningsordninger. Med ordningen ønsker vi at støtte og synliggøre institutionernes og dagplejernes arbejde for en grønnere hverdag.

Naturen er livsbekræftende, spændende og lærerig, og med inspirerende kurser og velskrevet materiale motiverer Grønne Spirer de voksne til at tilbyde børnene flere naturoplevelser.

I Grønne Spirer er der fokus på udeliv, natur og miljø samt en grøn og sund hverdagskultur i institutionerne og dagplejen.


Alle kan være med i Grønne Spirer og få del i kurser og materiale. For at modtage Det Grønne Flag skal institutionen dog opfylde nogle særlige krav.
Læs om Grønne Spirers kriterier her


Grønne Spirer afholder kurser hvert forår og efterår. Alle er velkomne på Grønne Spirers kurser.
Læs om kurserne her


Grønne Spirer samarbejder med private dagplejere, pædagoger og kommuner, som ønsker en grøn hverdagskultur i institutioner og dagplejen.

Fra jord til bord

Vi vil i foråret og sommeren lave et tema med udgangspunkt i fra ”jord til bord”.  Meningen er at børnene får fingrene i jorden og på egen krop oplever, hvordan fødevarer dyrkes, og vi vil med vores lille projekt ”Fra jord til bord” skærpe interessen for madens oprindelse og respekten for naturen og dens mangfoldighed